RJ laser – tretmani za prestanak pušenja, antistres tretmani, tretmani za mršavljene

S-Tetik - Angebot - Dermatologie und Laserzentrum - RJ laser – tretmani za prestanak pušenja, antistres tretmani, tretmani za mršavljene

RJ Laser je jedan od lidera u proizvodnji neinvazivnih lasera. Iskustvo od preko 30 godina i FDA sertifikat garantuju da je u pitanju vrhunski proizvod u segmentu hladnih lasera.
RJ Laser radi na principu laserske akupnkture i putem laserskih zraka vrši se stimulacija određenih akupunkturnih tačaka na uhu koje usko povezane sa zavisnošću od pušenja, jedenja, kao i tačaka koje utiču na raspoloženje i otklanjaju uzroke stresa.
U našoj klinici možete obaviti antistres tretmane, tretmane protiv pušenja i tretmane za  mršavljenje

TRETMAN PROTIV PUŠENJA

Uz pomoć laserske terapije i uz malo želje i odlučnosti posle SAMO JEDNE 90 MINUTNE TERAPIJE POSTAĆETE- NEPUŠAČ!

Tokom  bezbolne terapije posebnim laserskim uređajem stimulišemo akupunkturne tačke na uhu, koje su usko povezane sa zavisnošću od pušenja, i na taj način sprečavamo negativne nuspojave tipične fizičke zavisnosti koje se javljaju poslije prestanka pušenja (želju za nikotinom, nervozu, razdražljivost, glavobolje …).Cilj terapije je smanjiti napetost i nervozu, poboljšati tjelesnu cirkulaciju, stvarajući duboki osjećaj olakšanja i opuštanja i smanjiti želju za nikotinom. U 80% slučajeva dovoljna je jedna 90 minutna terapija da bi se riješili fizičkih simptoma zavisnosti.
Pušači ne puše iz razloga zbog kojih ne bi smeli pušiti. Kako bismo prestali pušiti, potrebno je otkloniti razloge zbog kojih pušimo. Mi to radimo otklanjanjem želje za pušenjem. Jednom kada se ukloni želja za pušenjem, bivši pušač ne treba da koristi snagu volje.

TRETMAN ZA MRŠAVLJENJE – KONTROLA TEŽINE

Istraživanja su dokazala da stimulisanje konkretnih akupunkturnih tačaka na ušnoj školjci suzbija apetit i želju (poriv), te poboljšava rezultate vašeg programa vježbanja i dijete (ishrane). Laserski tretmani su sigurni i imaju postotak uspješnog djelovanja od 85 do 94%, iako rezultati mogu varirati od pojedinca do pojedinca.
Laserski tretman djeluje tako da potiskuje apetit, i smanjuje želju (poriv).
Umjerene, blage, i nenapadne laserske zrake usmjeravaju se na 11 tačaka na ušnoj školjci –što je slično akupunkturi, ali bez igala.

Hladni laseri, poznati i pod nazivom nisko-frekventni laseri, stimulišu metabolizam i omogućavaju tijelu da efikasno iskoristi (unesenu) hranu, te da je ne pohranjuje (i ne čuva) kao masno tkivo.
Broj tretmana zavisi od osobe do osobe , obično su potrebna do 3 tretmana u trajanju od 40 minuta.

ANTISTRES TRETMANI

Antistres tretmani podrazumjevaju 3 tretmana koja traju po 35 minuta u razmaku 2 do 4 dana. Vrši se stimulacija 9 akupunkturnih tačaka na uhu, sam tretman djeluje opuštajuće, relaksirajuće. Predstavlja idealnu zamjenu za tablete za spavanje i smirenje, kao i odlična alternativa za lijekove protiv depresije