Tel.: +387 51 430 888 | Email: info@s-tetik.com | Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00 časova, Subota 08:00 - 13:00 časova
Loading...
Korekcija nosa 2018-01-24T12:40:09+00:00

Korekcija nosa

Korekcije nosa omogućavaju izmjenu forme nosa, veličine kao i samog izgleda nosa. Pacijenti često imaju i probleme sa disanjem, odnosno prolaskom vazduha kroz nos, što se svakako može istovremeno otkloniti. Operacije se vrše u opštoj anesteziji, nakon navršene 17. godine života. Nos je jedini organ koji je stavljen od svih tkiva koža, potkoža, mast, mišići, kost, hrskavica i sluzokoža. Sva tkiva različito zarastaju i ožiljavaju. Stoga je i dugo vremena sklon izmeni izgleda. Na pregledu se problem svakog pojedinačnog pacijenta sagledava sveobuhvatno.

Pored estetskih rade se i otklanjanja funkcionalnih smetnji: devijacija nosnog septuma, hypertrofija nosnih školjki, polipoze nosa, vazomotornog rinitisa ili operacije sinusa. Posle intervencije nemate bolova. Tamponi se vade nakon dva do pet dana kod estetske operacije, a kod operacije septuma se nose nekad i duže, koliko i imobilizacija. Posebna nega nosnih šupljina se preporučuje štepićima za uši i mastima za negu sluzokože. Izbegava se izduvavanje nosa. Naočare se ne nose 6 meseci.

Galerija

Riječ doktora

Doc. dr Darko Jović

Estetska hirurgija predstavlja relativno mladu hiruršku granu medicine, koja poslednjih godina doživljava svoj najveći razvoj. U estetskoj medicini postoji mnogo različitih hirurških metoda i postupaka, ali svaka od tih metoda, mora biti primjenjena u skladu sa specifičnostima osobe koja se njima podvrgava, i mora se uzeti u obzir individualnost svake osobe.
Mi ćemo Vam predočiti sve postupke i mogućnosti estetske medicine, te na taj način pokušati odgovoriti na većinu Vaših pitanja, da bi ste bili potpuno informisani i mogli da donesete odluke o željenoj intervenciji. Za veće operacije neophodna je opšta anestezija.

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN