Hipospadija

Hipospadija je stanje u kojem se otvor mokraćne cijevi nalazi na donjoj strani penisa, umjesto na vrhu. Možda ćete biti zabrinuti ako se to dogodi vašem djetetu. Međutim, ona je uobičajena i ne uzrokuje prevelike poteškoće. Operacijom se obično vraća normalan izgled spolnog organa vašeg djeteta. Uz uspješno liječenje, većina muškaraca u odrasloj dobi ima normalnu seksualnu funkciju.

Glavni nedostatak hipospadije je posebno izražen u djetinjstvu. Muško dijete prilikom stojećeg obavljanja nužde najčešće će namočiti hlače. Zbog toga može doći do potištenosti djeteta. Djeca se prema svojim nedostatcima ma koliko oni mali bili, vole uspoređivati s drugom djecom. Poseban problem može nastati u školskoj i vrtićkoj dobi kada su djeca izrazito smanjenog senzibiliteta prema problemima svojih vršnjaka.

Galerija

Riječ doktora

Prim. dr Mirko Šatara

Pravovremeno otkrivanje, kao i intervencije u najranijoj dobi su ključ za pravilan razvoj i odrastanje djece. Vodeći se tim, u klinici S.TETIK vam pružamo kompletnu dijagnostičku i operativnu uslugu kao i pomoć vrhunskih stručnjaka iz oblasti dječije hirurgije.

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN