Odstranjivanje pilonidalnog sisnusa

Pilonidalni sinus je čvorić na koži koji se najčešće sastoji od dlaka i ćelijskog debrisa. Pilonidalna cista se najčešće nalazi na vrhu trtične kosti i najčešće nastaje kao posledica urasle dlake koja počinje svoj rast put unutra, ulazeći tako potkožno što odovodi do upale iznad glutealne brazde.
Nakon urastanja dlake dolazi do zapaljenske reakcije organizma i infekcije, nakon čega nastaje lokalizovana gnojna infekcija-apsces.

Postojanje apscesa dovodi do nastanka neprijatnosti i bola. Pilonidalni apsces se može prazniti preko malog otvora na koži ili se može ukloniti hirurški. Najčešće se javlja kod mlađih muškaraca i često se javlja kod iste osobe nekoliko puta. Osobe koje veći deo dana provode u sedećem položaju su u većem rziku od nastanka pilonidalnog sinusa. Hirurška intervencija traje oko 20 minuta i može se izvoditi u ambulantnim ili bolničkim uslovima.

Galerija

Riječ doktora

Prof. dr sc. Jovan Ćulum

Abdominalna hirurgija je grana medicine koja se bavi operacijama organa abdomena, mi u sklopu naše ambulante pridajemo veliku pažnju preventivnom pristupu i redovnim kontrolama kroz endposkopske preglede(gastroskopiju i kolonoskopiju) , u sklop endoskopske ambulante se nalazi i dispanzer, opremljen u skladu sa najboljom medicinskom praksom i u skladu sa svjetskim trendovima

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN