Praćenje trudnoće

Prvi pregled u trudnoći potrebno je napraviti što ranije nakon potvrde dijagnoze, odnosno svakako do 8. tjedna kod zdravih trudnica. Kod rizičnih trudnoća prvi pregled se preporuča učiniti do 6. tjedna. U zdravih trudnica s neugroženom trudnoćom, koje obuhvaćaju oko 80% trudničke populacije, pregledi se obavljaju do 28. tjedna svakih mjesec dana, a zatim do 36. tjedna svaka tri tjedna. Sljedeći pregled obavlja se s 38 tjedana i nakon toga svakih tjedan dana do termina, odnosno navršenih 40 tjedana.

Nakon navršenih 40 tjedana pregledi se obavljaju svaka 2 dana. Trudnice koje ne rode do navršenih 41 tjedana trudnoće pregledavaju se svaki dan do porođaja. Danas smatramo da trudnica s urednom trudnoćom može prenijeti do 10 dana nakon termina bez ikakvih opasnosti za dijete. Ako smo sigurni da je dob trudnoće pravilno izračunata, a termin smo premašili za otprilike 10 dana, porođaj možemo bez većih poteškoća inducirati jednom od danas prihvaćenih metoda.

Galerija

Darko Jović

Riječ doktora

Doc. dr Darko Jović

Ginekologija kao grana medicine koja se bavi bolestima i liječenjem ženskog reproduktivnog sistema zauzima posebno mjesto u životu svake žene. U klinici S.TETIK u savremeno opremljenoj ambulanti u mogućnsosti smo vam pružiti najbolju uslugu i brigu za vas i vaše potomstvo.

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN