Proktoskopija

Pregled proktologa je specijalistički pregled kirurga-proktologa koji na temelju anamneze, kliničkog pregleda te proktoskopije postavlja točnu dijagnozu bolesti debelog crijeva i propisuje terapiju. Proktološki pregled je potreban ako primijetite svježu krv ili iscjedak kod stolice, promjenu stolice, izraslinu pored analnog otvora, svrbež oko analnog otvora ili osjetite bolove u analnom otvoru kod stolice. Ovaj pregled je osobito važan i potreban ukoliko netko u obitelji boluje od polipa ili raka debelog crijeva.

Pregled se sastoji od inspekcije (pregled kože oko analnog otvora i trtice), digitorektalnog pregleda (pregled prstom završetka debelog crijeva) i anoskopije ili proktoskopije (pregled završetka debelog crijeva izravnim promatranjem pomoću posebnog aparata).
Proktološki pregled je potpuno bezbolan i od velike je važnosti u ranom otkrivanju malignih bolesti debelog crijeva.

Galerija

Riječ doktora

Prof. dr sc. Jovan Ćulum

Abdominalna hirurgija je grana medicine koja se bavi operacijama organa abdomena, mi u sklopu naše ambulante pridajemo veliku pažnju preventivnom pristupu i redovnim kontrolama kroz endposkopske preglede(gastroskopiju i kolonoskopiju) , u sklop endoskopske ambulante se nalazi i dispanzer, opremljen u skladu sa najboljom medicinskom praksom i u skladu sa svjetskim trendovima

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN