Gesichtsneigung – Face Lifting

Danas postoji mnogo tehnika Facelifta-a, kojima se svaki pojedinačni region na licu može zategnuti, podići, remodelirati, vodeći pri tom računa da se osobnost, kao i izraz lica ne mijenjaju mnogo. Facelift se uglavnom razmatra i primijenjuje kod osoba starijih od 45 godina, a u svrhu podmlađivanja i zaustavljanja procesa starenja.

Kompletan lifting podrazumeva podizanje i zatezanje čeonog, slepočnog i srednjeg dela lica, kao i vrata. Na ovaj način možete se podmladiti i više od deset godina. Podižu se i zatežu mišići, kao i koža lica i vrata. Ožiljak je sakriven ispred i iza uha i u kosmatom delu glave. Operacija se može se kombinovati sa ostalim intervencijama na licu, kao što su dermoabrazija, botox, ili popunjavanje raznim filerima, mašću, odnosno ubacivanje implantanata u jagodice ili bradu.

Ova operacija se radi u analgosedaciji sa lokalnom infiltrativnom anestezijom. Za ovu vrstu intervencija je neophodan stacionarni boravak od 24 do 48 sati. Zavoji se uklanjaju peti dan i pere se kosa. Konci, ukoliko su spoljašnji uklanjaju se sedmog i 14-og dana. Nakon operacije nemate osećaj bola. Utrnulost uha traje do 3 meseca.

Zatezanje lica se moze uraditi ultrazvukom, efekat je dobar i jednak je klasičnom kožnom liftingu. Oporavak traje 7 do 15 dana. Ovo je operacija koja pacijentu pričinjava najveće zadovoljstvo jer vas brzo i jednostavno vraća u mlađe dane.Često se radi i mini face lifting to je proceudara gdje se zateže donja trećina lica kao predio donjeg ruba mandibule( donje vilice) , sa rezom oko samog uha , gdje se postižu odlični rezultati , a procedura nije komplikovana, i oporavak je brz.

Galerie

Darko Jović

Wort des Arztes

Doz. dr Darko Jović

Die ästhetische Chirurgie ist ein relativ junger chirurgischer Zweig der Medizin, der in den letzten Jahren seine größte Entwicklung erfahren hat. In der ästhetischen Medizin gibt es viele verschiedene chirurgische Methoden und Verfahren, aber jede dieser Methoden muss in Übereinstimmung mit der Spezifität der Person angewandt werden, die ihr unterworfen ist, und die Individualität jeder Person muss berücksichtigt werden.
Wir stellen Ihnen alle Verfahren und Möglichkeiten der ästhetischen Medizin vor und versuchen so, die meisten Ihrer Fragen zu beantworten, sich umfassend zu informieren und über die gewünschte Intervention zu entscheiden. Allgemeine Chirurgie erfordert eine Vollnarkose.

Lassen Sie die Pflege über Gesundheit und Schönheit den Erfahrenen.

Einen Termin vereinbaren