PRP Stammzelltherapie – Viiparian Behandlung

Klinika S-tetik postala i edukativni centar za PRP MyCells (podmladjivanje plazmom) za Bosnu i Hercegovinu.

Što je?
PRP terapija matičnim ćelijama se izvodi tako da se klijentu uzme mala količina krvi od koje se uz pomoć profesionalnih sistema pripravi koncentrat trombocita, faktora rasta i matičnih stanica. Koncentrat se potom ubrizgava u kožu na mjesta koja je potrebno korigovati, bilo da se radi o borama ili neželjenim ožiljcima od akni. Koncentrisani trombociti i faktori rasta dovode matične stanice na mjesta gdje je potrebno, što dovodi do reparacije u svim slojevima te se na taj način koža i potkožno tkivo potiču na obnovu.

Za koga?
Najbolji kandidati su osobe koje žele izbrisati znakove starenja ili korigovati ožiljke od akni. Pošto je tretman manje invazivan, pogodan je i za mlađe, ali i za starije pacijente jer je razdoblje zacjeljivanja neuporedivo manje nego kod hirurških zahvata pomlađivanja.

Kako djeluje?
Ovim postupkom na prirodan način pospješujemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu te tako smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože. Vlastite matične ćelije potiču obnavljanje kolagena te dugoročno utiču na oporavljanje i podmlađivanje kože. Iz tog razloga svakim danom koža je sve ljepša, i to bez ikakvih hemijskih primjesa. U svakom slučaju radi se o prirodnoj i efikasnoj metodi sa sjajnim rezultatima. Kako bi se postigli najbolji rezultati, zavisno o stanju kože, tretman je potrebno ponavljati.

Oporavak?
Poslije tretmana koža je crvena, moguća je i otečenost koja obično prolazi tokom sljedećeg dana.Većina klijenata se može odmah vratiti svojim dnevnim aktivnostima. Rijetko se javljaju mali podljevi koji brzo nestaju i mogu se prekriti šminkom.

Tko ga radi?
Dermatolozi u Klinici S.Tetik.

Galerie

Darko Jović

Wort des Arztes

Doz. dr Darko Jović

Die ästhetische Chirurgie ist ein relativ junger chirurgischer Zweig der Medizin, der in den letzten Jahren seine größte Entwicklung erfahren hat. In der ästhetischen Medizin gibt es viele verschiedene chirurgische Methoden und Verfahren, aber jede dieser Methoden muss in Übereinstimmung mit der Spezifität der Person angewandt werden, die ihr unterworfen ist, und die Individualität jeder Person muss berücksichtigt werden.
Wir stellen Ihnen alle Verfahren und Möglichkeiten der ästhetischen Medizin vor und versuchen so, die meisten Ihrer Fragen zu beantworten, sich umfassend zu informieren und über die gewünschte Intervention zu entscheiden. Allgemeine Chirurgie erfordert eine Vollnarkose.

Lassen Sie die Pflege über Gesundheit und Schönheit den Erfahrenen.

Einen Termin vereinbaren