Lasersko poboljšanje teksture kože

Šta je Laser GENESIS?
To je neablativni tretman laserom koji je namijenjen uklanjanju plitkih bora, sužavanja širokih pora i suzbijanju crvenila kože lica (rosacea). Naučno je dokazano da primjenom metode Laser Genesis dolazi do stvaranja novog kolagena.

Efekat tretmana laserom vidljiv je odmah, bez neželjenih propratnih pojava kao što su otok i iritacija kože. Tretman je ugodan, gotovo relaksirajući.

Koje dijelove tijela tretiramo Laser GENESIS tretmanom?
Prema ocjeni i zadovoljstvu pacijenata, odlični rezultati postižu se na koži lica i vrata. Tretman je takođe moguće primjeniti za otklnjanje ožiljaka na ostalim dijelovima tijela.

Šta je difuzno crvenilo kože lica?
To je stanje uzrokovano trajno proširenim kapilarima što rezultira crvenilom lica.
Difuzno crvenilo pojavljuje se u rozacei, a najčešće zahvaćena područja su nos,obrazi i čelo. Tretman Laser Genesis-om Vaše će crvenilo znatno smanjiti.

Šta osjećamo tokom tretmana?
Pacijenti opisuju tretman opuštajućim, uz ugodnu toplinu koja se osjeća na površini tretirane kože. Nakon završenog tretmana odmah se možete uključiti u dnevne aktivnosti.

Kako se ponašati prije tretmana?
Potrebno je odstraniti make-up, a ukoliko je prisutna pojačana maljavost, bilo bi poželjno da obrijete područje kože koje će biti tretirano. Nije neophodna primjena gela, lokalnih anestetika ili leda prije tretmana.

Koliko tretmana nam je potrebno?
U prosjeku 4 do 6 tretmana, što zavisi o svakom pacijentu pojedinačno i promjeni koja se tretira.

Koje su propratne pojave nakon tretmana?
Većini pacijenata nisu poznate, iako je moguće samo crvenilo kože koje nestaje nekoliko sati nakon tretmana.

Koje rezultate možemo očekivati nakon tretmana?
Vaša će koža dobiti zdrav i lepršav mladalački izgled.

X