Konzervativna stomatologija

Konzervativna stomatologija temelj je stomatologije. Temelji se na prevenciji, dijagnostici, liječenju i popravcima zuba oštećenih karijesom. Cilj konzervativne stomatologije su zdravi, lijepi, funkcionalni i estetski uređeni zubi. Borba protiv karijesa kreće od najmlađih dana.

Pranjem zuba i odlascima stomatologu, trudimo se održati zdravlje i ljepotu svojih zuba. Upravo preventivno djelovanje, jedan je od zadataka konzervativne stomatologije.

Kako bi se na vrijeme prepoznale promjene na zubima, čak i prije nego što pacijent osjeti bol, potrebno je te promjene sustavno pratiti, djelovati preventivno i na taj način spriječiti opsežniju destrukciju zubnog tkiva. Kada se ipak dogodi bol, najčešće se radi o karijesu ili o upali pulpe zuba, popularno nazvanoj upalom zivca ili korijena zuba. U tim slučajevima, tehnikama konzervativne stomatologije, stomatolozi rješavaju nastali problem i sprečavaju daljnje komplikacije kao što su jaki, pulsirajući bolovi, oticanje (apsces), gubitak zuba i potreba za opsežnijim zahvatima.

X