Laserska epilacija

Period jesen-zima je idealan za početak laserske epilacije.
Diodni laser Light Sheer Lumenis u svijetu važi za zlatni standard kada je u pitanju trajna laserska epilacija. Za razliku od drugih kozmetičkih aparata, IPL-a. Daleko je jači, brži, efikasniji!

Na kom principu radi laser?
Princip rada lasera je takav da se direktnim kontaktom laserski snop usmjerava na kožu, snop se apsorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin), svjetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (fototermoliza).

Kako se pripremiti za tretman?
Dlake se ne smiju čupati iz korjena niti izbjeljivati 3-4 sedmice prije tretmana. Predio koji se tretira ne smije biti osunčan (1mjesec prije, odnosno 14dana posle tretmana).

Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamniju dlaku i svijetlu kožu, a broj tretmana zavisi od tretirane regije.

Koliko je potrebno uraditi tretmana?
Da bismo postigli željeni efekat, trajno uklonili dlake, potrebno je uraditi 5-8 tretmana u razmaku od 2-3 mjeseca, u zavisnosti od tretirane regije.
Nakon 1 do 2 pravilno urađena tretmana, problem urastanja dlaka i propratnog folikulitisa biva trajno riješen.

Koji predjeli na tijelu se mogu tretirati laserom?
Sva područja na tijelu, osim predjela oko očiju. Nakon tretmana koža postaje glatka i ljepša pa se samim tim dobija pozitivan estetski efekat koji je za svaku ženu i muškarca veoma važan.

X