Lasersko popravljanje zuba

Laser se već odavno, pored stomatoloških intervencija, uspešno i brzo koristi za sledeće procedure: dermatološki problemi, korekcija dioptrije, hirurški zahvati. Svi koji su rešili neke svoje probleme laserom verovatno znaju koliko je ova tehnologija moćna. Sada vam je ova tehnologija dostupna i kod zubara.

Šta je laser?
To je aparat koji emituje usmerenu svetlost odg. talasne dužine koja se apsorbuje u zubnom tkivu i okolnom zubnom mesu. U ovim tkivima svetlost ispoljava svoje blagotvorno dejstvo.
Za vas ovo znači: MANJE VREMENA PROVEDENOG U STOLICI, MANJE BOLOVA, MANJE ANESTEZIJE.

Naš laser se može koristiti za skoro sve stomatološke procedure:
Čišćenje karijesa-popravka zuba bez bušilice i kontakta sa zubom,
Paradentoza-čišćenje zubnih džepova bez operacije i oštrih instrumenata,
Priprema i čišćenje kanala-vađenje živca iz zuba bez iglica,
Priprema za postavku krunica-estetska modelacija gingive oko zuba,

Operacije zuba-odstranjivanje vrha korena i “gnojne kesice” laserom,
Izbeljivanje zuba.

Kako radi laser?
Slično kao što se koristi bušilica, zub se tretira laserskim zrakom i nežnim mlazom vode. Proces koji se koristi u radu se zove HydroPhotonic i ova kombinacija lasera i vode omogućava vrlo preciznu i nežnu intervenciju.

Da li boli?
Upotreba lasera ne boli. Zavisno od intervencije, može prouzrokovati neprijatan osećaj. Na primer, na osnovu našeg iskustva, za lečenje paradentoze je potrebno dati vrlo malo anestetika, lečenje karijesa može da prouzrokuje neki bol (znatno manji nego sa bušilicom), ali vrlo često pacijenti ne zahtevaju anesteziju. Kod operacija ciste postoperativni period je kraći i znatno manje bolan nego kod standardnih tehnika.

Takođe, neki naši pacijenti su izjavili da su prijatno iznenađeni, pošto je kompletan osećaj drugačiji od onoga na šta su navikli. Nema kontakta sa zubom prilikom popravke. Svi naši pacijenti kojima smo do sada obezbedili lečenje laserom su veoma pozitivno reagovali.

X