Podizanje i smanjivanje grudi

Podizanje i smanjivanje grudi pripadaju grupi zahtevnijih estetsko-rekonstruktivnih operacija, kojom dolazite do željenog oblika, veličine i izgleda grudi. Ovo je operacija koja daje maksimalni estetski efekat. Smanjivanje i podizanje dojki u zavisnosti od veličine se može uraditi različitim tehnikama koje za sobom ostavljaju: ožiljak oko bradavice ili oko bradavice i vertikalni ili oko bradavice, vertikalni i horizontalni ožiljak (u brazdi ispod dojke). Zahteva Vaše dobro opšte zdrastveno stanje. Na mestu ožiljka nosite specijalne flastere 6 nedelja, kada se uklanjaju. Ožiljci vremenom potpuno izblede.

U slučajevima kada su dojke opuštene i prazne, koža se redukuje, a volumen se nadoknadi implantatima, koji grudima daju dugogodišnju jedrinu. Steznik nosite mesec dana. U prvih godinu dana ne preporučuje se sunčanje grudi, jer može da naruši kvalitet ožiljka.

Podizanje grudi bi trebalo da uradite kada završite sa rađanjem i dojenjem. Smanjivanje grudi se savetuje nakon 18 godine ukoliko njihova veličina narušava Vaše zdravlje u smislu, iskrivljenja kičme ili rana koje stvaraju trake od grudnjaka u predelu ramena ili rana ispod dojki.

X