PRP terapija matičnim ćelijama

Klinika S-tetik postala i edukativni centar za PRP MyCells (podmladjivanje plazmom) za Bosnu i Hercegovinu.

Što je?
PRP terapija matičnim ćelijama se izvodi tako da se klijentu uzme mala količina krvi od koje se uz pomoć profesionalnih sistema pripravi koncentrat trombocita, faktora rasta i matičnih stanica. Koncentrat se potom ubrizgava u kožu na mjesta koja je potrebno korigovati, bilo da se radi o borama ili neželjenim ožiljcima od akni. Koncentrisani trombociti i faktori rasta dovode matične stanice na mjesta gdje je potrebno, što dovodi do reparacije u svim slojevima te se na taj način koža i potkožno tkivo potiču na obnovu.

Za koga?
Najbolji kandidati su osobe koje žele izbrisati znakove starenja ili korigovati ožiljke od akni. Pošto je tretman manje invazivan, pogodan je i za mlađe, ali i za starije pacijente jer je razdoblje zacjeljivanja neuporedivo manje nego kod hirurških zahvata pomlađivanja.

Kako djeluje?
Ovim postupkom na prirodan način pospješujemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu te tako smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože. Vlastite matične ćelije potiču obnavljanje kolagena te dugoročno utiču na oporavljanje i podmlađivanje kože. Iz tog razloga svakim danom koža je sve ljepša, i to bez ikakvih hemijskih primjesa. U svakom slučaju radi se o prirodnoj i efikasnoj metodi sa sjajnim rezultatima. Kako bi se postigli najbolji rezultati, zavisno o stanju kože, tretman je potrebno ponavljati.

Oporavak?
Poslije tretmana koža je crvena, moguća je i otečenost koja obično prolazi tokom sljedećeg dana.Većina klijenata se može odmah vratiti svojim dnevnim aktivnostima. Rijetko se javljaju mali podljevi koji brzo nestaju i mogu se prekriti šminkom.

Tko ga radi?
Dermatolozi u Klinici S.Tetik.

X