Uklanjanje bora – Botox

Šta je botox?
Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum. U početku područje njegove primjene bila je oftalmologija i neurologija, a u poslednjih nekoliko godina najviše se koristi u kozmetologiji.

Botox privremeno uklanja već postojeće bore ali svakako sprečava nastajanje novih. Sa Botox-om je najbolje početi dok se bore još nisu pojavile. Na taj način dugo ih nećete ni imati. Ne ubrizgavajte ga češće od 6- 9 mjeseci. Mi preporučujemo da se tretman radi jednom godišnje. Bora će biti manje i nakon prestanka dejstva. Osvježite lice popunjavanjem bora, to će Vam obezbjediti jedriji i ljepši osmijeh!

Regije na licu koje se uspješno tretiraju Botox-om:
Horizontalne bore čela
Vertikalne bore glabele ili bore mrštenja („Frown lines“)
Bore smijeha ili periorbitalne bore („Crow’s feet“)
Uklanjanje sitnih bora iznad gornje usne („pušačke bore“)
Uklanjanje bora sa vrata

Koliko traje dejstvo Botox-a?
Djelovanje Botox-a traje između 2-9 mjeseci. Iniciranje Botox-a može se ponavljti neograničen broj puta u određenim vremenskim razmacima.

Estetski učinak Botox-a
Pažljivo aplikovan u vrlo malim količinama blokira rad pojedinih mišića, koji učestvuju u mimici lica. Time se umanjuju i uklanjaju bore na licu koje nastaju snažnim djelovanjem tih mišića. Sama aplikacija Botox-a je gotovo bezbolna. Intervencija se radi nanošenjem anestetika u obliku kreme na lice. Dvadesetak minuta nakon toga u određene tačke na licu ubrizga se Botox. Dejstvo Botox-a počinje se uočavati 3 do 7 dana nakon injiciranja. Dejstvo počinje tako što se parališu mišići lica na čelu, oko očiju, na nosu, oko usana ili vratu. Dejstvo traje i do šest mjeseci. Nakon aplikacija Botox-a lice djeluje mlađe, odmornije i vrlo prirodno.

Botox i prekomjerno znojenje
Botox se može primjeniti i u slučajevima prekomjernog znojenja (Hyperhidrosis). Ubrizgavanjem Botox-a u pazušnu jamu smanjujemo ili u potpunosti sprečavamo znojenje. Nakon 3-7 dana efekti su vidljivi, traju u prosjeku 6 mjeseci i mogu se ponavljati. Botox-om se takođe može smanjiti i pretjerano znojenje na dlanovima i tabanima.

Kada ne bi trebalo primjenjivati Botox?
Trudnoća i dojenje
Hemofilija i koagulopatije
Miastenija gravis
Zapaljenske promjene na koži

X