Visokokvalitetni tretmani lica

Higijenski tretmani lica podrazumeva dubinsko čišćenje kože, prilikom kojeg se odstranjuje sloj mrtvih ćelija na licu i otklanja nečistoća nagomilana u porama. Metode higijenskog čišćenja lica nisu univerzalne za sve ljude, kozmetičar će na osnovu vašeg starosnog doba i stanja kože odrediti koji je tip tretmana najpogodniji za vas.

Higijenski tretman lica omogućava nam da naša koža bude zdrava, čista, hidrirana i sveža, sa ujednačenim tenom. Prilikom higijenskog tretmana lica, kozmetičar pravi izbor preparata koji će najbolje poboljšati stanje vaše kože.

Ono što je obavezno prilikom higijenskog tretmana kože je piling koji će odstraniti mrtve ćelije i omogućiti njihovu zamenu novim, madim ćelijama.

Higijenskim tretmanom lica se ne dobija samo dubinski očišćena koža, već se masažom lica, vrata i dekoltea podstiče mikrocirkulacija, što pospešuje proizvodnju kolagena i elastina u ćelijama, a poznato je da su oni najzaslužniji za svežu, hidriranu i zdravu kožu.
Nakon ovog tretmana, od kozmetičara dobićete smernice za održavanje kože do sledećeg higijenskog čišćenja.

Ultrazvuk lica je aparat koji djeluje mehanički, a jedno od najbitnijih učinaka mu je toplinsko djelovanje te na taj način potiče mikrocirkulaciju i protok limfe.

U kozmetičke svrhe koristi se za dublje prodiranje preparata jer svojim mikrovibracijama i toplinom aktivira otvaranje stanica te se svi aktivni sastojci (vitamini, minerali, fileri, retinol, koenzim Q10, hijaluronska kiselina) koje nanosimo na kožu u potpunosti upijaju te prodiru u stanice koje se unutar nekoliko minuta zatavaraju i na taj način aktivni sastojak ostaje u njima.

Djelovanje ultrazvučnog unosa preparata je puno dugotrajnije od klasičnog unosa ručnom masažom lica. Još jedna od funkcija ultrazvuka za lice je da s jedne strane potiče obnavljanje oštećenih stanica, a s druge strane poboljšava cirkulaciju krvi i metabolizma kože te također ubrzava cirkulaciju limfe.

Obzirom da ima funkciju zagrijavanja potiče razgradnju masti i poboljšava potkožnu apsorpciju te tako smanjuje višak vode i nakupljene masti (lice – poticanje rada fibroblasta – kolagen i elastin, uklanja vrećice ispod očiju i tamne krugove oko očiju).

Zbog odličnog rezultata najčešće ga radim u kombinaciji sa drugim anti-age tretmanima (mezoterapijom ili radiofrekvencijom) ili kao nadopunu klasičnom tretmanu lica. Sam tretman traje 15 minuta i mnoge klijentice ga vole napraviti samog u pauzi za posao jer je koža nakon tretmana zategnutija i osvježena.

Bioptron lampa terapija svjetlom može se koristiti kao dodatna terapija kod tretmana različitih problema s kožom, kao što su:
Akne,
Atopični dermatitis (ekcem),
Psorijaza,
Herpes simplex & zoster,
Površinske bakterijske infekcije,
Mukozne lezije.

Ove vrste kožnih bolesti vrlo su česte i većina ljudi će ih doživjeti jednom ili više puta tijekom svoga života. Iako većina kožnih bolesti nisu smrtne, one mogu biti vrlo neugodne i imati negativni utjecaj na kvalitetu čovjekova života. Bioptron terapija svjetlom pomaže poboljšati ozdravljenje kože i smanjuje neugodu povezanu s različitim poremećajima na koži. Ovaj tretman je bezbolan i jednostavan za korištenje.

X