Zatezanje lica – Face lifting

Danas postoji mnogo tehnika Facelifta-a, kojima se svaki pojedinačni region na licu može zategnuti, podići, remodelirati, vodeći pri tom računa da se osobnost, kao i izraz lica ne mijenjaju mnogo. Facelift se uglavnom razmatra i primijenjuje kod osoba starijih od 45 godina, a u svrhu podmlađivanja i zaustavljanja procesa starenja.

Kompletan lifting podrazumeva podizanje i zatezanje čeonog, slepočnog i srednjeg dela lica, kao i vrata. Na ovaj način možete se podmladiti i više od deset godina. Podižu se i zatežu mišići, kao i koža lica i vrata. Ožiljak je sakriven ispred i iza uha i u kosmatom delu glave. Operacija se može se kombinovati sa ostalim intervencijama na licu, kao što su dermoabrazija, botox, ili popunjavanje raznim filerima, mašću, odnosno ubacivanje implantanata u jagodice ili bradu.

Ova operacija se radi u analgosedaciji sa lokalnom infiltrativnom anestezijom. Za ovu vrstu intervencija je neophodan stacionarni boravak od 24 do 48 sati. Zavoji se uklanjaju peti dan i pere se kosa. Konci, ukoliko su spoljašnji uklanjaju se sedmog i 14-og dana. Nakon operacije nemate osećaj bola. Utrnulost uha traje do 3 meseca.

Često se radi i mini face lifting to je proceudara gdje se zateže donja trećina lica kao predio donjeg ruba mandibule( donje vilice) , sa rezom oko samog uha , gdje se postižu odlični rezultati , a procedura nije komplikovana, i oporavak je brz.

X