Depigmentacija by Dermamelan

Dermamelan tretman (Melazma)
Melazma je stečeni poremećaj pigmentacije koji je češći kod žena, a pojavljuje se na fotoeksponiranim dijelovima tijela, a najčešće na licu, vratu, i rjeđe na dekolteu i rukama.
Glavni uzrok rizika je UV zračenje, a potom trudnoća i uzimanje oralnih kontraceptiva.
Promjene karakteriziraju smećkaste, oštro ograničene, promjene koje se mogu pojaviti na licu u dva oblika; centrofacijalni tip gdje su promjene smještene u srednjem dijelu lica i periferni tip gdje se promjene pojavljuju na postraničnim dijelovima obraza, uz rub mandibule i postraničnom dijelu čela. Ponekad pacijentica može imati melazmu kao kombinaciju oba tipa. Melazma se najčešće pojavljuje i pogoršava u proljeće i ljeto, prilikom izlaganja suncu, a promjene se mogu blago povući tokom zime.
Liječenje melazme je frustrirajuće, kako za pacijenta tako i za doktore. Bolest spontano nestaje u svega 6 % bolesnika. Svim ostalim bolesnicama, za uklanjanje promjena, potrebno je liječenje. Liječiti se može kombinacijom lokalne, sistemske terapije i estetskih tretmana. Bez obzira na koji se tretman odlučite, potrebno je strogo izbjegavanje UZ zračenja, uz obavezno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom (SPF 50 +).

Liječenje…
Dermamelan je jedinstveni depigmentirajući tretman s dvostrukim depigmentacijskim rezultatom – kratkotrajnim i dugotrajnim i kao takav predstavlja najefikasniji postupak za uklanjanje hiperpigmentacija već u samo jednom tretmanu.

Djelotvorno tretiranje pigmenta kože protiv nepravilnosti kože uzrokovane melaninom
Dermamelan smanjuje i elimiše nedostatke kože s melanskim porijeklom, povećava svjetlinu kože i izjednačava njen ton
Dermamelan paket nudi djelotvornu kombinaciju profesionalnog tretmana i krema za kućnu njegu.

Mehanizam djelovanja
Dermamelan ima za cilj smanjiti i ukloniti kožne mrlje melanskog porijekla.
Primjena dermamelana inhibira proces melanogeneze koji paralizira proizvodnju melanina tijekom dugog vremenskog perioda tokom kojeg se sloj rožnice preklapa plus djelovanje makrofagih stanica koje uzimaju melaninske naslage sa sobom.

Tretman
Glavni tretman se sastoji od maske koja se primjenjuje u ordinaciji dermatologa. Koliko će maska ostati na licu, procjenjuje dermatolog prema karakteristikama kože. Dermamelan maska razgrađuje postojeći melanin i uklanja hiperpigmentacije. Nakon uklanjanja maske, kod kuće se nastavlja proces depigmentacije koristeći dermamelan tretmant kremu. Korištenje kreme je obavezno je ona kontroliše stvaranje novog melanina i na taj način sprječava povratak hiperpigmentacija

Galerija

STETIK stetik-vesna Riječ doktora Prim. dr. Vesna Jelić Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš laser centar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu. Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK stetik-nevena Riječ doktora Dr. Nevena Tešović Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš laser centar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu. Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK stetik-darko Riječ doktora Doc. Dr. Darko Jović Estetska hirurgija predstavlja relativno mladu hiruršku granu medicine, koja poslednjih godina doživljava svoj najveći razvoj. U estetskoj medicini postoji mnogo različitih hirurških metoda i postupaka, ali svaka od tih metoda, mora biti primjenjena u skladu sa specifičnostima osobe koja se njima podvrgava, i mora se uzeti u obzir individualnost svake osobe. Mi ćemo Vam predočiti sve postupke i mogućnosti estetske medicine, te na taj način pokušati odgovoriti na većinu Vaših pitanja, da bi ste bili potpuno informisani i mogli da donesete odluke o željenoj intervenciji.

STETIK Riječ doktora Prim. dr. Vesna Jelić Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš lasercentar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu.Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK Riječ doktora Dr. Nevena Tešović Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš lasercentar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu.Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK Riječ doktora Doc. dr Darko Jović Estetska hirurgija predstavlja relativno mladu hiruršku granu medicine, koja poslednjih godina doživljava svoj najveći razvoj. U estetskoj medicini postoji mnogo različitih hirurških metoda i postupaka, ali svaka od tih metoda, mora biti primjenjena u skladu sa specifičnostima osobe koja se njima podvrgava, i mora se uzeti u obzir individualnost svake osobe. Mi ćemo Vam predočiti sve postupke i mogućnosti estetske medicine, te na taj način pokušati odgovoriti na većinu Vaših pitanja, da bi ste bili potpuno informisani i mogli da donesete odluke o željenoj intervenciji.

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN