Lipoliza

Lipoliza je medicinska procedura topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na tijelu, pomoću koje možemo izmijeniti oblik dijelova tijela i lica

Na kojim dijelovima tijela se najčešće primjenjuje?
Lipolizu najčešće koristimo na dijelovima tijela koji se upornim vježbanjem ili dijetom ne mogu adekvatno oblikovati. U najvećem broju slučajeva metoda se primjenjuje na butinama, stomaku, bokovma, zadnjici i podbradku.

Kako izgleda tretman?
Tretman lipolize se sastoji iz aplikacije lipolitika (fosfatidilholina i dezoksiholata) mikroinjekcijama direktno u masno tkivo tretirane regije. Postupak same aplikacije lipolitika je blago neugodan. Nakon 15 minuta od aplikacije dobija se osjećaj peckanja, crvenilo i blagi otok tretirane regije. Nakon dva sata nestaje crvenilo, a bol može trajati i do dva dana nakon završetka tretmana. Efekat tretmana se vidi nakon dvije sedmice od aplikacije.

Koliko traje tretman?
Tretman lipolize traje 20 do 30 minuta i omogućava vraćanje uobičajenim dnevnim aktivnostima odmah nakon intervencije.

Koliko tretmana je potrebno ?
Jedna regija se tretira sa 3 do 6 tretmana do postizanja željenog efekta. Proces razgradnje masnih ćelija je spor a lipolitik djeluje na kožu tako da je i dodatno učvršćuje i ne dozvoljava nastanak viška kože nakon topljenja masnih naslaga. U zavisnosti od količine masnog tkiva na tijelu pacijenta nekada je dovoljan i samo jedan tretman.

Postoje li neke komplikacije tokom ili posle tretmana?
Tokom tretmana lipolize mogu nastati modrice pa se savjetuje pauza u uzimanju lijekova koji razrijedjuju krv, poput Andola, Acetisala, Ginko bilobe, Vitamina E. Pojava bolnih “čvorića” nakon tretmana je uobičajena i prolazna a posledica je razvijanja upalnog procesa pri razgradnji masti.
Tri dana nakon tretmana može se početi sa masažama i uobičajenim vježbanjem. Za bolji efekat tretmana savjetuje se kombinovati lipolizu sa Venus Legacy aparatom.
Preporučuje se unošenje od 2 do 3 litra tečnosti dnevno.

Dali je efekat tretmana lipolizom trajan?
Efekat jeste trajan kod osoba koje ne povećavaju kilograme. U obimu se gubi od 1 do 8cm u zavisnosti od regije koja je tretirana. Razlika u težini prije i posle tretmana lipolizom je gotovo identična, ako osoba nije na restriktivnoj dijeti. Lipoliza nije metoda kojom se gube kilogrami.

Osobama alergičnim na soju i vitamin B ne preporučuju se tretmani lipolyze!

Galerija

STETIK stetik-vesna Riječ doktora Prim. dr. Vesna Jelić Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš laser centar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu. Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK stetik-nevena Riječ doktora Dr. Nevena Tešović Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš laser centar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu. Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK stetik-darko Riječ doktora Doc. Dr. Darko Jović Estetska hirurgija predstavlja relativno mladu hiruršku granu medicine, koja poslednjih godina doživljava svoj najveći razvoj. U estetskoj medicini postoji mnogo različitih hirurških metoda i postupaka, ali svaka od tih metoda, mora biti primjenjena u skladu sa specifičnostima osobe koja se njima podvrgava, i mora se uzeti u obzir individualnost svake osobe. Mi ćemo Vam predočiti sve postupke i mogućnosti estetske medicine, te na taj način pokušati odgovoriti na većinu Vaših pitanja, da bi ste bili potpuno informisani i mogli da donesete odluke o željenoj intervenciji.

STETIK Riječ doktora Prim. dr. Vesna Jelić Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš lasercentar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu.Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK Riječ doktora Dr. Nevena Tešović Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš lasercentar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu.Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK Riječ doktora Doc. dr Darko Jović Estetska hirurgija predstavlja relativno mladu hiruršku granu medicine, koja poslednjih godina doživljava svoj najveći razvoj. U estetskoj medicini postoji mnogo različitih hirurških metoda i postupaka, ali svaka od tih metoda, mora biti primjenjena u skladu sa specifičnostima osobe koja se njima podvrgava, i mora se uzeti u obzir individualnost svake osobe. Mi ćemo Vam predočiti sve postupke i mogućnosti estetske medicine, te na taj način pokušati odgovoriti na većinu Vaših pitanja, da bi ste bili potpuno informisani i mogli da donesete odluke o željenoj intervenciji.

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN