Lipoliza

Lipoliza je medicinska procedura topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na tijelu, pomoću koje možemo izmijeniti oblik dijelova tijela i lica

Na kojim dijelovima tijela se najčešće primjenjuje?
Lipolizu najčešće koristimo na dijelovima tijela koji se upornim vježbanjem ili dijetom ne mogu adekvatno oblikovati. U najvećem broju slučajeva metoda se primjenjuje na butinama, stomaku, bokovma, zadnjici i podbradku.

Kako izgleda tretman?
Tretman lipolize se sastoji iz aplikacije lipolitika (fosfatidilholina i dezoksiholata) mikroinjekcijama direktno u masno tkivo tretirane regije. Postupak same aplikacije lipolitika je blago neugodan. Nakon 15 minuta od aplikacije dobija se osjećaj peckanja, crvenilo i blagi otok tretirane regije. Nakon dva sata nestaje crvenilo, a bol može trajati i do dva dana nakon završetka tretmana. Efekat tretmana se vidi nakon dvije sedmice od aplikacije.

Koliko traje tretman?
Tretman lipolize traje 20 do 30 minuta i omogućava vraćanje uobičajenim dnevnim aktivnostima odmah nakon intervencije.

Koliko tretmana je potrebno ?
Jedna regija se tretira sa 3 do 6 tretmana do postizanja željenog efekta. Proces razgradnje masnih ćelija je spor a lipolitik djeluje na kožu tako da je i dodatno učvršćuje i ne dozvoljava nastanak viška kože nakon topljenja masnih naslaga. U zavisnosti od količine masnog tkiva na tijelu pacijenta nekada je dovoljan i samo jedan tretman.

Postoje li neke komplikacije tokom ili posle tretmana?
Tokom tretmana lipolize mogu nastati modrice pa se savjetuje pauza u uzimanju lijekova koji razrijedjuju krv, poput Andola, Acetisala, Ginko bilobe, Vitamina E. Pojava bolnih “čvorića” nakon tretmana je uobičajena i prolazna a posledica je razvijanja upalnog procesa pri razgradnji masti.
Tri dana nakon tretmana može se početi sa masažama i uobičajenim vježbanjem. Za bolji efekat tretmana savjetuje se kombinovati lipolizu sa Venus Legacy aparatom.
Preporučuje se unošenje od 2 do 3 litra tečnosti dnevno.

Dali je efekat tretmana lipolizom trajan?
Efekat jeste trajan kod osoba koje ne povećavaju kilograme. U obimu se gubi od 1 do 8cm u zavisnosti od regije koja je tretirana. Razlika u težini prije i posle tretmana lipolizom je gotovo identična, ako osoba nije na restriktivnoj dijeti. Lipoliza nije metoda kojom se gube kilogrami.

Osobama alergičnim na soju i vitamin B ne preporučuju se tretmani lipolyze!

Galerija

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN