Uklanjanje bora – Botox

Šta je botox?
Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum. U početku područje njegove primjene bila je oftalmologija i neurologija, a u poslednjih nekoliko godina najviše se koristi u kozmetologiji.

Botox privremeno uklanja već postojeće bore ali svakako sprečava nastajanje novih. Sa Botox-om je najbolje početi dok se bore još nisu pojavile. Na taj način dugo ih nećete ni imati. Ne ubrizgavajte ga češće od 6- 9 mjeseci. Mi preporučujemo da se tretman radi jednom godišnje. Bora će biti manje i nakon prestanka dejstva. Osvježite lice popunjavanjem bora, to će Vam obezbjediti jedriji i ljepši osmijeh!

Regije na licu koje se uspješno tretiraju Botox-om:
Horizontalne bore čela
Vertikalne bore glabele ili bore mrštenja („Frown lines“)
Bore smijeha ili periorbitalne bore („Crow’s feet“)
Uklanjanje sitnih bora iznad gornje usne („pušačke bore“)
Uklanjanje bora sa vrata

Koliko traje dejstvo Botox-a?
Djelovanje Botox-a traje između 2-9 mjeseci. Iniciranje Botox-a može se ponavljti neograničen broj puta u određenim vremenskim razmacima.

Estetski učinak Botox-a
Pažljivo aplikovan u vrlo malim količinama blokira rad pojedinih mišića, koji učestvuju u mimici lica. Time se umanjuju i uklanjaju bore na licu koje nastaju snažnim djelovanjem tih mišića. Sama aplikacija Botox-a je gotovo bezbolna. Intervencija se radi nanošenjem anestetika u obliku kreme na lice. Dvadesetak minuta nakon toga u određene tačke na licu ubrizga se Botox. Dejstvo Botox-a počinje se uočavati 3 do 7 dana nakon injiciranja. Dejstvo počinje tako što se parališu mišići lica na čelu, oko očiju, na nosu, oko usana ili vratu. Dejstvo traje i do šest mjeseci. Nakon aplikacija Botox-a lice djeluje mlađe, odmornije i vrlo prirodno.

Botox i prekomjerno znojenje
Botox se može primjeniti i u slučajevima prekomjernog znojenja (Hyperhidrosis). Ubrizgavanjem Botox-a u pazušnu jamu smanjujemo ili u potpunosti sprečavamo znojenje. Nakon 3-7 dana efekti su vidljivi, traju u prosjeku 6 mjeseci i mogu se ponavljati. Botox-om se takođe može smanjiti i pretjerano znojenje na dlanovima i tabanima.

Kada ne bi trebalo primjenjivati Botox?
Trudnoća i dojenje
Hemofilija i koagulopatije
Miastenija gravis
Zapaljenske promjene na koži

Galerija

STETIK stetik-vesna Riječ doktora Prim. dr. Vesna Jelić Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš laser centar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu. Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK stetik-nevena Riječ doktora Dr. Nevena Tešović Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš laser centar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu. Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK stetik-darko Riječ doktora Doc. Dr. Darko Jović Estetska hirurgija predstavlja relativno mladu hiruršku granu medicine, koja poslednjih godina doživljava svoj najveći razvoj. U estetskoj medicini postoji mnogo različitih hirurških metoda i postupaka, ali svaka od tih metoda, mora biti primjenjena u skladu sa specifičnostima osobe koja se njima podvrgava, i mora se uzeti u obzir individualnost svake osobe. Mi ćemo Vam predočiti sve postupke i mogućnosti estetske medicine, te na taj način pokušati odgovoriti na većinu Vaših pitanja, da bi ste bili potpuno informisani i mogli da donesete odluke o željenoj intervenciji.

STETIK Riječ doktora Prim. dr. Vesna Jelić Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš lasercentar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu.Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK Riječ doktora Dr. Nevena Tešović Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš lasercentar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu.Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK Riječ doktora Doc. dr Darko Jović Estetska hirurgija predstavlja relativno mladu hiruršku granu medicine, koja poslednjih godina doživljava svoj najveći razvoj. U estetskoj medicini postoji mnogo različitih hirurških metoda i postupaka, ali svaka od tih metoda, mora biti primjenjena u skladu sa specifičnostima osobe koja se njima podvrgava, i mora se uzeti u obzir individualnost svake osobe. Mi ćemo Vam predočiti sve postupke i mogućnosti estetske medicine, te na taj način pokušati odgovoriti na većinu Vaših pitanja, da bi ste bili potpuno informisani i mogli da donesete odluke o željenoj intervenciji.

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN