PDO mezoniti

PDO ili 3D MEZONITI
Inovativna tehnika zatezanja,podizanja i podmlađivanja kože i potkožnog tkiva koja se može primjeniti na svim dijelovima lica i vrata ,kao i na ostalim djelovima tela.

Šta su mezoniti?
Reč je o specijalno dizajniranim, biorazgradivim, hipoalergijskim nitima koje se u kožu postavljaju na različitoj dubini i pravcima dajući joj tako potporu u vidu „armaturne mreže“.

Od čega je napravljena mezonit?
3D mezoniti ili PDO niti napravljene su od polidioksanona koji se u hirurgiji koriste duže od 15 godina. Mezoniti ,tj.hirurski konci mogu biti različite dužine , debljine i oblika (ravni i spiralni).To ih čini pogodnim za primenu u različitim delovima lica, vrata i tela.

Kako izgleda procedura?
Mezolifting je ambulantna procedura i radi se u lokalnoj anesteziji (anestetik krema). Procedura traje 30-ak minuta i sastoji se iz sljedećeg: niti se u kožu ubacuju uz pomoć mekane i savitljive igle koja se nakon plasiranja niti iz kože izvuče bez ikakvih tragova.

Koji je cilj postavljanja mezoniti?
Postavljanje mezoniti u kožu pokreće niz regenerativnih i reparativnih mehanizama. Prvenstveno dolazi do stimulacije proizvodnje novih kolagenih i elastičnih vlakana, formiranja nove kapilarne mreže i boljeg dotoka kiseonika i hranljivih materija do kože.

Vizuelno, plasiranje mezoniti rezultira zatezanjem i podizanjem opuštenih struktura lica i vrata, kao i poboljšanja kvaliteta same kože što sve ukupno rezultira svežijim i mlađim izgledom.

Koji je efekat mezoliftinga?
zatezanje
podizanje
poboljsanje kvalieta kože
efekat popunjavanja

Koliko traje postignuti rezultat?
Rezultat zatezanja i podizanja lica vidljiv je odmah isključivo zbog plasiranja većeg broja niti u kožu, tj. velikog broja uboda. Realni rezultati vidljivi su tek za četiri do 6 nedelja kada počinje stimulisana produkcija kolagena. Niti se razgrađuju nakon 6 do 9 meseci ostavljajući za sobom novostvoreni kolagen čime se efekat liftinga produžava.

Ko su pravi kandidati za mezoniti?
Prvenstveno oni koji su strpljivi i žele da sačekaju nekoliko nedelja da bi videli realan rezultat. Mezoniti su odlična prevencija i treba ih plasirati kod onih kod kojih postoje blagi znaci starenja , blago naglašene bore i opuštenost kože.

Propratni fenomeni i nega nakon tretmana?
Pojava modrica je moguća kao i blagi otok. Sve je to prolaznog karaktera i prolazi u okviru nekoliko dana. Većina pacijenata se istog dana vraća svakodnevnim aktivnostima. Njega u smislu pranja i mazanja lica je uobičajena. Ova procedura se može kombinovati sa drugim estetskim procedurama nakon 30-e godine života.

Galerie

Darko Jović

Wort des Arztes

Doz. dr Darko Jović

Die ästhetische Chirurgie ist ein relativ junger chirurgischer Zweig der Medizin, der in den letzten Jahren seine größte Entwicklung erfahren hat. In der ästhetischen Medizin gibt es viele verschiedene chirurgische Methoden und Verfahren, aber jede dieser Methoden muss in Übereinstimmung mit der Spezifität der Person angewandt werden, die ihr unterworfen ist, und die Individualität jeder Person muss berücksichtigt werden.
Wir stellen Ihnen alle Verfahren und Möglichkeiten der ästhetischen Medizin vor und versuchen so, die meisten Ihrer Fragen zu beantworten, sich umfassend zu informieren und über die gewünschte Intervention zu entscheiden. Allgemeine Chirurgie erfordert eine Vollnarkose.

Lassen Sie die Pflege über Gesundheit und Schönheit den Erfahrenen.

Einen Termin vereinbaren