Liposukcija

Na našoj klinici odstranjivanje viška masnih naslaga radimo klasičnom manuelnom ili vibracionom liposukcijom. Jednom od ove dve metode možemo ukloniti masne naslage sa praktično svih dijelova tijela, gdje su one u višku.

Nakon operacije pacijent nosi steznike mesec dana. Specijalne flastre sedam dana. Sa masažama počinje nakon deset dana. Modrice su prisutne desetak dana.

Postoje sonde za lice i vrat (Invasix facetite, Invasix necktite) kojim uspješno zatežemo navedene regije , sa manje invazivnim metodama, u slučajevima kada pacijenti nisu još uvijek indikovani za klasnično zatezanje lica i vrata.

Mehanička liposkulptura ili transfer masti je jedna od najstarijih i tradicionalnih tehnika oblikovanja tela. Operacija se radi u opštoj anesteziji. Preoperativno pacijent dobija antikoagulantnu terapiju. Uklanjanje manjih površina sa nakupinama masti radi se klasičnim aspiratorom ili specijalnim špricevima. Mast koja je uklonjena špricevima, može se ubaciti u druge delove tela i lica, tako da se dobija lepša figura ili jedrije i mlađe lice. Ulazne rupice su veličine 3mm.
Radiotalasna liposukcija radi se pomoću posebnog aparata Invasix koji na principu radiotalasa topi mansne naslage i omogućava da se one lakše odstrane, istovremeno sa tim aparatom podstičemo i zatezanje kože i stimulisanje stvaranja elastina i određenih vrsta kolagena što dovodi do dodatnog zatezanja kože koje se manifestuje nakon nekoliko mjeseci od aplikacije.

X