PDO mezoniti

PDO ili 3D MEZONITI
Inovativna tehnika zatezanja,podizanja i podmlađivanja kože i potkožnog tkiva koja se može primjeniti na svim dijelovima lica i vrata ,kao i na ostalim djelovima tela.

Šta su mezoniti?
Reč je o specijalno dizajniranim, biorazgradivim, hipoalergijskim nitima koje se u kožu postavljaju na različitoj dubini i pravcima dajući joj tako potporu u vidu „armaturne mreže“.

Od čega je napravljena mezonit?
3D mezoniti ili PDO niti napravljene su od polidioksanona koji se u hirurgiji koriste duže od 15 godina. Mezoniti ,tj.hirurski konci mogu biti različite dužine , debljine i oblika (ravni i spiralni).To ih čini pogodnim za primenu u različitim delovima lica, vrata i tela.

Kako izgleda procedura?
Mezolifting je ambulantna procedura i radi se u lokalnoj anesteziji (anestetik krema). Procedura traje 30-ak minuta i sastoji se iz sljedećeg: niti se u kožu ubacuju uz pomoć mekane i savitljive igle koja se nakon plasiranja niti iz kože izvuče bez ikakvih tragova.

Koji je cilj postavljanja mezoniti?
Postavljanje mezoniti u kožu pokreće niz regenerativnih i reparativnih mehanizama. Prvenstveno dolazi do stimulacije proizvodnje novih kolagenih i elastičnih vlakana, formiranja nove kapilarne mreže i boljeg dotoka kiseonika i hranljivih materija do kože.

Vizuelno, plasiranje mezoniti rezultira zatezanjem i podizanjem opuštenih struktura lica i vrata, kao i poboljšanja kvaliteta same kože što sve ukupno rezultira svežijim i mlađim izgledom.

Koji je efekat mezoliftinga?
zatezanje
podizanje
poboljsanje kvalieta kože
efekat popunjavanja

Koliko traje postignuti rezultat?
Rezultat zatezanja i podizanja lica vidljiv je odmah isključivo zbog plasiranja većeg broja niti u kožu, tj. velikog broja uboda. Realni rezultati vidljivi su tek za četiri do 6 nedelja kada počinje stimulisana produkcija kolagena. Niti se razgrađuju nakon 6 do 9 meseci ostavljajući za sobom novostvoreni kolagen čime se efekat liftinga produžava.

Ko su pravi kandidati za mezoniti?
Prvenstveno oni koji su strpljivi i žele da sačekaju nekoliko nedelja da bi videli realan rezultat. Mezoniti su odlična prevencija i treba ih plasirati kod onih kod kojih postoje blagi znaci starenja , blago naglašene bore i opuštenost kože.

Propratni fenomeni i nega nakon tretmana?
Pojava modrica je moguća kao i blagi otok. Sve je to prolaznog karaktera i prolazi u okviru nekoliko dana. Većina pacijenata se istog dana vraća svakodnevnim aktivnostima. Njega u smislu pranja i mazanja lica je uobičajena. Ova procedura se može kombinovati sa drugim estetskim procedurama nakon 30-e godine života.

Galerija

STETIK stetik-vesna Riječ doktora Prim. dr. Vesna Jelić Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš laser centar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu. Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK stetik-nevena Riječ doktora Dr. Nevena Tešović Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš laser centar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu. Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK stetik-darko Riječ doktora Doc. Dr. Darko Jović Estetska hirurgija predstavlja relativno mladu hiruršku granu medicine, koja poslednjih godina doživljava svoj najveći razvoj. U estetskoj medicini postoji mnogo različitih hirurških metoda i postupaka, ali svaka od tih metoda, mora biti primjenjena u skladu sa specifičnostima osobe koja se njima podvrgava, i mora se uzeti u obzir individualnost svake osobe. Mi ćemo Vam predočiti sve postupke i mogućnosti estetske medicine, te na taj način pokušati odgovoriti na većinu Vaših pitanja, da bi ste bili potpuno informisani i mogli da donesete odluke o željenoj intervenciji.

STETIK Riječ doktora Prim. dr. Vesna Jelić Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš lasercentar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu.Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK Riječ doktora Dr. Nevena Tešović Osim klasične dermatološke ambulante, posebno smo ponosni na naš lasercentar gdje veliki broj estetskih tretmana sada možete uraditi i neinvazivnim putem. Laserska tehnologija je u potpunosti promjenila estetsku hirurgiju, pa tako i način na koji brinemo o našoj koži i način na koji tretiramo našu kožu.Od laserske epilacije, uklanjana tetovaža , pa do tretmama podmlađivanja laserska tehnologija postiže odlične rezultate. STETIK Riječ doktora Doc. dr Darko Jović Estetska hirurgija predstavlja relativno mladu hiruršku granu medicine, koja poslednjih godina doživljava svoj najveći razvoj. U estetskoj medicini postoji mnogo različitih hirurških metoda i postupaka, ali svaka od tih metoda, mora biti primjenjena u skladu sa specifičnostima osobe koja se njima podvrgava, i mora se uzeti u obzir individualnost svake osobe. Mi ćemo Vam predočiti sve postupke i mogućnosti estetske medicine, te na taj način pokušati odgovoriti na većinu Vaših pitanja, da bi ste bili potpuno informisani i mogli da donesete odluke o željenoj intervenciji.

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN