Tel.: +387 51 430 888 | Email: info@s-tetik.com | Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 08:00 - 20:00 časova, Subota 08:00 - 13:00 časova
Loading...
Gingivoplastika 2018-03-03T12:58:09+00:00

Gingivoplastika

Gingivoplastika je kirurško oblikovanje zdravog tkiva gingive kojim je okružen zub. Niti jedan od navedenih postupaka ne uključuje odstranjenje kosti. Gingivektomija i gingivoplastika najčešće se obavljaju skalpelom, ali također se mogu koristiti i elektrokirurški uređaji, laseri i/ili dijamantna svrdla.

Stomatolog može upotrijebiti i instrumente specijalno izrađene za spomenute kirurške zahvate.

Gingivoplastikom (koja je jedan od najčešćih parodontoloških zahvata) se gingivi daje prirodan izgled (oblik). Tim se kirurškim zahvatom ispravljaju malformacije i asimetrija uzrokovane genetičkim faktorom, no zahvat može imati i isključivo kozmetičku svrhu (gummy smile; nejednaka dužina zubi; nepravilan izgled zubnog luka iznad zuba).
Gingivoplastika se najčešće radi neovisno o gingivektomiji, no može se obaviti i prije ili nakon gingivektomije.

Galerija

Riječ doktora

Dr Milica Čelebić

Sa posebnim naglaskom na estetsku stomatologiju, oralnu hirurgiju i implantologiju, na jednom mjestu vam nudimo kompletnu uslugu iz domena brige za ljepotu i zdravlje. Koristeći najmoderniju opremu renomiranih proizvođača od sada ste u mogućnosti u našoj klinici da obavite sve stomatološke usluge.

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN