Terapija endokanala

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi prevencijom, dijagnosticiranjem i liječenjem patoloških procesa pulpe.
Zubna pulpa se nalazi unutar endodontskog prostora zuba – pulpne komore koja se nalazi unutar krune zuba i korijenskih kanala koji se nalaze unutar korijena zuba. Sastoji se od živaca, krvnih žila i vezivnog tkiva, koji igraju važnu ulogu u razvoju i održavanju vitalnosti zuba. Endodontska terapija se provodi kada je karijes razorio zub -caklinu i dentin, te došao do pulpe.

Ako se zub s upalnim procesom ne liječi, dolazi do širenja upale na kost i stvaranja upalnog procesa oko vrha korijena, tj. razvoja granuloma.
Prioritet stomatologa Poliklinike Bagatin je liječiti i očuvati zub, no sama terapija zahtijeva strpljenje koje je neizostavno i kod endodontskog liječenja zuba.
Tretirani zub jednako je funkcionalan kao i vitalni zubi, a korijen se može koristiti za protetske nadomjestke (krunice i mostove).

Riječ doktora

Dr Milica Čelebić

Sa posebnim naglaskom na estetsku stomatologiju, oralnu hirurgiju i implantologiju, na jednom mjestu vam nudimo kompletnu uslugu iz domena brige za ljepotu i zdravlje. Koristeći najmoderniju opremu renomiranih proizvođača od sada ste u mogućnosti u našoj klinici da obavite sve stomatološke usluge.

Brigu o zdravlju i izgledu prepustite iskusnim profesionalcima

ZAKAŽI TERMIN